BÆREDYGTIGHED OG BLOMSTERBUKETTER

Bæredygtighed og blomster er ikke to ord, der normalt følges ad. Hos Living Flowers har vi gjort det til vores mission at sikre, at alle kan få en smuk buket blomster ind i hjemmet på en grøn og bæredygtig måde.

REDUCER DIT CO2-AFTRYK

Blomster er en af de helt store CO2-syndere. Især almindelige, friske buketter har et højt CO2-aftryk, da de ofte dyrkes i drivhuse og med brug af pesticider, eller i lande som Kenya, hvor de efterfølgende fragtes til Europa. Living Flowers skåner klimaet, da vores blomster er dyrket på marker under åben himmel. I produktionen bruges desuden solceller og et drypvandingsanlæg, der primært benytter regnvand, og vi undgår den forurenende flytransport, når blomsterne bliver fragtet til Danmark.

Når du køber klimavenlige blomster fra Living Flowers, er CO2-belastningen fra dine blomster betydeligt mindre. Faktisk reducerer du dit CO2-aftryk med 99% over en 6 måneders periode, sammenlignet med hvis du køber en ny, frisk buket hver uge. Sagt på en anden måde, ved at købe en af vores klimavenlige og smukke buketter, sparer du den mængde CO2, en bustur fra København til Madrid og hjem igen udleder. Er det ikke vildt?

BAG OM BLOMSTERNE

Blomsternes rejse begynder i EU. Her dyrkes de under åben himmel og uden brug af pesticider eller andre miljøskadelige stoffer. Blomsterne bliver plukket på det mest ideelle tidspunkt og derefter sat i vand, der er blandet med en særlig bionedbrydelig, plantebaseret nektar, der er helt uden skadelig kemi. På den måde får blomsten stoppet sin biologiske aldringsproces, og blomsternes friskhed bliver bundet, så de bevarer deres naturlige skønhed i minimum 6 måneder.

Hos Living Flowers har vi en kort forsyningskæde, der tillader kvalitetstjek på alle niveauer. God kvalitet betyder, at du bliver gladere for din buket, og forhåbentligt også at du beholder den i længere tid. På vores binderi i Aarhus, er vores blomsterbindere derfor meget opmærksomme på, at hver enkelt blomst og blad lever op til den høje kvalitet, vi forlanger af vores buketter. Vores bindere pakker buketterne i silkepapir, og de bliver derefter leveret til dig i en flot, hvid kasse.

BÆREDYGTIGE DESIGNS

De unikke blomsterbuketter findes i mange forskellige smukke designs og farver. Hver buket er designet med sæsonens farver i tankerne og sat sammen i kombinationer, der bringer et nyt og frisk udtryk til de kommende sæsoner. Vores designer har tænkt buketternes lange holdbarhed med i designet, så der er skabt buketter, du har lyst til at have i dit hjem i minimum 6 måneder.

I designprocessen er der indtænkt, hvordan nogle af blomsterne bibeholder deres naturgivne farver, mens andre skånsomt og uden brug af skadelig kemi påføres plantebaserede farver. Gennem denne proces skiller de bæredygtige buketter sig ud i ethvert hjørne af dit hjem uden at virke eller være kunstige. Her har vi samlet råd til, hvordan du får din Living Flowers buket til at bevare sin friskhed længst muligt.

BUKETTENS VIDERE LIV: FRA NATUR OG TILBAGE TIL NATUR

Når du ikke ønsker at nyde din buket længere, kan den bruges til mange nye formål, så du undgår blomsterspild. Du kan blandt andet upcycle din buket gennem do-it-yourself og dermed give den nyt liv ved at give blomsterne en ny form. Et andet alternativ er også at give buketten videre til en, du holder af, hvis den stadig står friskt og flot. Når buketten ikke kan mere, kan du roligt smide den i komposten eller aflevere den ved bioaffald/haveaffald på din lokale genbrugsstation. Da Living Flowers buketten er naturlig, formulder den som andre bionedbrydelige produkter. På den måde påvirker vi mindst muligt den vidunderlige verden, vi lever i.

FN’S 17 VERDENSMÅL
Hos Living Flowers tænker vi på fremtiden og arbejder derfor aktivt på at understøtte 3 af FN’s 17 Verdensmål. Du kan læse mere om, hvordan vi arbejder med verdensmålene her.

Vi værdsætter vores økosystemer og blomsterne fra Living Flowers er derfor dyrket i Europa under åben himmel uden brug af pesticider og andre miljøskadelige stoffer.
Blomsten er håndplukket og friskheden er bevaret ved hjælp af en bionedbrydelig nektar, for til sidst at blive bundet i Danmark.

Living Flowers gør en indsats for klimaet ved ikke at benytte flytransport og er et alternativ til blomster produceret i opvarmede drivhuse med højt energiforbrug. Vores mål er at mindske udledningen af drivhusgasser og dermed begrænse vores klimaaftryk.

Ved at skifte fra konventionelle buketter med kort levetid til buketter fra Living Flowers kan du reducere dit forbrug og derved bidrage til en mere ansvarlig og bæredygtig produktion. Grundet den lange holdbarhed reduceres spild og sammen ændrer vi vores vaner.

Vi har brug for bæredygtige blomster

Det har vi fordi vores klima i forvejen lider under CO2 udledning. Vi har nok udfordringer på dette område i forvejen.

Dette er et mindre skridt, set i forhold til hele verdenen. Men det er et skridt i den rigtige retning og kan vi endda inspirere andre, så er det bare en bonus for os og for klimaet. Sådan bliver skridtene større og flere.

Vi vil nemlig gerne inspirere andre virksomheder og iværksættere til at følge vores eksempel og tænke anderledes. Er der andre muligheder end den traditionelle måde? Ofte er der. Det handler bare om at se ud over begrænsninger og så ellers prøve sig frem. Fejle og prøve igen. Resultatet er ofte unikt og inspirerende. Ligesom Living Flowers´ bæredygtige blomster som kan holde i seks måneder. Ægte blomster som holder i seks måneder.

Men viden om hvordan almindelige afskårne blomster produceres, er nødvendig. Det er ikke en viden alle er bekendt med eller tænker over overhovedet.

Hvad er bæredygtig blomster

Kan blomster være bæredygtige? Svaret er ja. Friske buketter har et højt CO2-aftryk. Bæredygtige blomster reducerer dit CO2-aftryk med 99 % i forhold til friske buketter. Det er alligevel overraskende for de fleste. Det tænker man ihvertfald ikke lige på, når man besøger blomsterforretningen for at købe den sædvanlige fine lilla buket, der passer så fint i stuen. Men som desværre højst holder en lille uge. Eller når man køber buketten med roser til hende den søde. Eller den betænksomme buket til kollegaen, der går igennem en skilsmisse.

Udover at bæredygtige blomster gavner vores klima, så er det også en fordel for forbrugeren. En buket fra os holder i seks måneder og er altså smuk at se på og glædes over i lang tid. En bæredygtig buket skal heller ikke stå i vand, så man slipper for det ildelugtende vand, der opstår i vasen efter nogle dage.

Modtageren kan kigge ofte på den flotte og farvestrålende buket og mindes de kærlige tanker, der er forbundet med den smukke buket.

Vi har en designer der binder de smukke buketter, så de er både enkle og elegante. Man skal kunne glædes over buketten i et halvt år, så designet på buketten skal være både være prangende for at imponere, men også afdæmpet for at være værd at kigge på i lang tid. Sæsonbestemte buketter kan også fås.

Vores blomster er dyrket økologisk på alle måder. Uden pesticider selvfølgelig. Under åben himmel og hvis ikke bruger vi solceller til opvarmning og regnvand til vanding.

Når blomsterne er skåret, kommer de igennem en behandling, der naturligt stopper blomsternes aldringsproces. Det er en naturlig nektar uden miljøskadelige kemikalier.

Nej, vi har desværre ikke fundet ud af at bruge det på mennesker. Men igen, hvis folk ikke aldres og dør ville vi heller ikke være klimavenlige. Så vi holder det bare til vores blomster.

Bæredygtige buketter er vigtigere end først antaget

Det er vigtigt at have kendskab til og forstå hele processen bag produktionen af friske blomster til buketter og dekorationer. Først når man kender den proces, forstår man tankegangen med at bæredygtige blomster er en rigtig god hjælp til vores klima.

I Danmark er det ikke muligt at dyrke blomster fra december til marts. Det vil sige at i otte måneder kan blomsterne dyrkes i Danmark. Men der er efterspørgsel på buketter hele året. Især til mærkedage og særlige lejligheder. Her kan f.eks. nævnes Valentinsdag, studenterfester, Mors Dag og konfirmationer. Det er problematisk for vores klima.

Blomster til buketter dyrkes i store opvarmede drivhuse. Dette er meget energikrævende og på ingen måde klimavenligt. Hverken herhjemme i Danmark eller i eksempelvis Holland, som står for halvdelen af hele blomsterproduktionen i verden.

Vi i Danmark og resten af verden får også blomster fra Afrika og Latinamerika og her er det jo ikke opvarmningen af drivhusene, der belaster klimaet. Det er derimod transporten til resten af verden og ligeledes opbevaringen under transporten. Blomster der er afskåret holder nemlig ikke længe og skal opbevares i kølerum. Endnu en belastning på vores CO2-aftryk. Dog er opvarmningen i drivhusene her i Europa mere belastende for klimaet end transporten fra de varmere lande.

Så ud fra hele denne proces er det tydeligt at se, hvorfor man bør vælge bæredygtige blomster fremfor friske blomster.

Det kan hjælpe en lille smule hvis man køber blomster efter årstiden. Men det er intet i forhold til vores buketter fra Living Flowers.

Noget andet som man normalt ikke skænker en tanke eller bekymrer sig om, er, at med de traditionelle buketter slæber man meget usunde sprøjtegifte med ind i sit hjem.

Sagt ganske kort og uden at prale, ret meget, så er vi det mest samvittighedsfulde valg du kan tage. Ikke engang plastikblomster som holder for evigt, kan overgå Living Flowers, når det gælder ynde og ikke mindst ansvar for vores jord.